Radiestezija in škodljiva sevanja

Kaj so geopatogena področja

Povzroča jih podzemeljska tekoča voda, ki povzroči nepravilnosti v magnetnem polju, spremembi elektromagnetnega naboja tal ali celo zraka.

Moč sevanja je odvisna od moči pretoka podzemne vode, sestave tal itd. Vodni tokovi najmočneje sevajo naravnost navzgor, sevajo pa tudi pod kotom vendar z manjšo močjo.

Tehnološka škodljiva sevanja

Pred več desetletji so naši predniki živeli v okolju brez tehnološkega sevanja. Ni bilo televizij, radiev, elektrike, mikrovalovnih pečic, radioaktivnosti, vodovodnih in toplovodnih napeljav, mobilnih telefonov, brezžičnega interneta itd.

Prav tako ni bilo radioaktivnega žarčenja, ki je imelo izvor v laboratorijih, bolnišnicah, elektrarnah itd. Prav tako kozmično sevanje ni bilo tako močno, kajti plast ozona je bila še cela in nepretrgana.

Radioaktivna sevanja

So še posebej zaskrbljujoča. Radioaktivna sevanja lahko popolnoma uničijo telo in zdravje. Še posebej očutljivi so otroci. Recimo zaradi nedavne eksplozije jedrske elektrarne v Fukušimi na Japonskem, je po Japonskem izredno naraslo radiaktivno sevanje. Obstajajo pa tudi drugi viri kot je sevanje zidakov (stari sivi zidaki, ki oddajajo radon) in je dobro da se pomeri, če je prisotno radioaktivno sevanje tudi v hiši, kjer se najbolj zadržujemo.

Geološki prelomi

To vrsto sevanja povzročajo geološke prelomnice, ki nastanejo zaradi škodljivega posega človeka v naravno okolje. Nekateri znanstveniki trdijo, da so vzrok geoloških prelomnic miniranje, plazovi, rudniki, spremembe rečnih korit itd.

Kozmično sevanje

Tanjša plast ozona omogoča škodljivim kozmičnim žarčenjem dostop do površja zemlje. S raznimi kemičnimi sredstvi še sedaj iz dneva v dan uničujemo ozonsko plast. Sončenje zato postaja vedno bolj nevarno. Plin freon se nahaja v mnogih dezodorantih, razpršilcih itd. Je eden glavnih povzročiteljev tanjšanja ozonske plasti. Vedno več ljudi zboleva za kožnimi obolenji, kožnim rakom. Tudi izpušni plini, ki jih povzročajo letala, uničujejo ozon.

Hartmannova in Curryjeva mreža

Zdravnik Ernest Hartmann je odkril, da zemeljsko oblo po vsej njeni površini pokrivajo 21 centimetrov široki sevalni pasovi, ki so med sabo oddaljeni 2,5 metra. Tečejo v smeri sever – jug in vzhod – zahod. V središču teh kvadratov so zdrava mesta. Najmočnejše žarčenje je na križišču geopatogenih polj, ki so dobila ime po Hartmannu in se imenujejo Hartmannovi vozli. Ti pasovi se začenjajo pod zemeljsko skorjo in nadaljujejo pot proti nebu. Vendar Hartmannovi pasovi niso stalni, ampak se spreminjajo glede na spremembo kraja.

Doktor Manfred Curry je odkril podobno mrežo kot Hartmann , vendar Curryeva mreža leži glede na Hartmannovo obrnjena za 45°.

Čeprav škodljivost teh sevanj znanstveno ni dokazana, obstajajo opazovanja in statistike radiestezistov, ki so opažali, da ljudje zbolevajo npr. na točno tistih delih telesa, kjer je recimo križišče Hartmannovih tokov na njihovi postelji. Bolniki oz. kar generacije bolnikov so zbolevale na istih posteljah. Zato je tudi Hartmann napisal knjigo Bolezen kot problem bivališča. Dokazal je da so ljudje ozdraveli, ko so premaknili posteljo na bolj zdravo mesto, brez podzemnega sevanja. Prav tako je pomembno sevanje na delovnem mestu, saj navadno sedimo na istem mestu tretjino dneva. Mogoče je tudi, da točno na mestu kjer sedimo, na nas delujejo škodljiva podzemna sevanja. Največkrat pomaga premik stola in delovne mize za meter v levo ali desno.

Statistika dokazuje, da samo 20 % prebivalstva spi na popolnoma neškodljivih mestih.

slabo pocutje

Iz slike lahko vidimo, da je recimo ta postelja točno na mestu kjer se križajo Hartmann in Curry pasovi. Ta oseba lahko čez čas resno zboli na področju trebuha ali kje drugje. Ta slika služi kot primer, v resnici pasovi niso tako skupaj.

Tudi v stanovanjih mreža ni več takšna kot v naravi, kjer lahko zaznamo vskake toliko metra novi pas. V naravi lahko lepo izrišeš Hartmann ali Curry mrežo in vodne tokove. V resnici ko pa človek poseže v naravo, zgradi hišo, polaga temelje, vgradi betonske plošče z kovinskimi mrežami, se te mreže porušijo.

Ljudje pod vplivom škodljivih sevanj so navadno oslabeli in utrujeni, imajo slabšo koncentracijo, pa sami ne vedo zakaj. Če prestavijo mesto ležišča, se jim stanje popravi. Pogost pojav, ki jih doživljajo ti ljudje so tudi moraste sanje, med spanjem pogosto hodijo na stranišče.

Državna energetska inšpekcija iz Brna po dolgoletnem proučevanju škodljivega sevanja trdi, da različne bolezni oz. težave nastopijo po različno dolgem obdobju izpostavljenosti škodljivemu sevanju. Glavobol recimo nastane po 6, 7 letih, kardiovaskularna obolenja po 12 letih, rak pa po 20 letih spanja na škodljivih mestih.

Živali in rastline kot pokazatelji škodljivih sevanj

slabo pocutje

Ptice oz njihova gnezda so postavljena vedno na zdravih mestih.

Ribice v akvariju so zelo občutljive na škodljiva mesta. Če premestimo akvarij iz zdravega na škodljivo mesto, kmalu postanejo manj živahne, upočasnijo svoje življenjske funkcije in včasih tudi poginejo.

Mravlje gradijo mravljišča vedno na škodljivih mestih. Tudi drevo zraven mravljišča je velikokrat votlo in bolehno.

slabo spanje

Mačke ljubijo škodljiva mesta. Velikokrat zadremajo na vrhu televizijskega zaslona. Tam kjer leži maček, naj ne poležava človek je eno izmed radiestezijskih pravil.

kokeršpanjel

Psi se izogibajo škodljivim mestom. Pes raje leži na mokrem pred kočico, kot pa v notranjosti, če je kočica na škodljivem mestu.

slab spanec

Drevo, ki raste na škodljivem mestu običajno ni vitko, ampak je krivo, nagnjeno postrani proti zdravemu mestu. Vendar moramo upoštevati drevesa, ki so nagnjena npr. zaradi stalnih vetrov (burja na primorskem).

Med drevesa, katerim škodijo zemeljska sevanja so jablana, hruška, oreh in bukev.

Sevanje pa ustreza slivi, češnji, breskvi, boru in macesnu.