Primeri v praksi

Na tej strani se bodo zvrstili različni primeri slik in videov. V prihodnje bom naredil več testov z novimi napravami in jih tudi posnel na video. Prav tako bom objavil razne primere sevanj v različnih domovih, kot jih lahko vidite spodaj.

Imam namen dokumentirati čimveč različnih sevanj, ki nas obdajajo.

Primer1

slab spanec

Tukaj lahko vidimo primer sevanja Hartmann v dnevni sobi. Sevanje je označeno z rdečo barvo.

Primer 2

slabo spanje

Tukaj je zopet viden širok pas Hartmann ki poteka vzdolž sedežne garniture in s svojim sevanjem škodljivo vpliva na vse, ki se dalj časa zadržujejo na tem mestu.

Primer 3

slab spanec

Na tem ležišču poteka močan pas sevanja, ki prekriva glavne dele telesa obeh oseb, ki spita na tem ležišču. Edini protiukrep je premik postelje na zdravo mesto.

Naredili smo tudi poizkus z zelo znano zaščito znanega slovenskega proizvajalca in sevanje je bilo isto močno in še vedno na istem mestu. NE NASEDAJTE tistim, ki trdijo da bo neka magična prevleka lahko nevtralizirala sevanje, kajti sevanje je tako močno, da poteka skozi globino zemlje, skozi vse stavbe, beton, svinec. Ni druge rešitve kot odmik postelje.

Primer 4

slabo spanje

Močen presek Curry sevanja in Hartmann sevanja, točno ne mestu, kjer so prebavila. Ta oseba ima res velike možnosti da oboli za najhujšimi boleznimi.

Primer 5

slabo spanje

Posebej bi poudaril ta primer, kjer je močno sevanje obeh pasov, še posebej v preseku. Moški, ki spi na levi strani, je zbolel za rakom na prostati. Tudi žena se zelo slabo počuti. Takoj smo premaknili posteljo na drugo mesto v sobi, kjer ni sevanja.

Primer 6

/slike 7

Sevanje pri vznožju postelje na desni strani in tehnično sevanje pri vzglavju. Svetoval sem izklop električne napeljave okrog glave.

PRIMER 7

Primer v tem prelepem stanovanju v središču Ljubljane je v tem, da ima gospa ležišče zraven stene, na drugi strani stene pa je postavljena televizija, ki oddaja sevanje neprenehoma. Televizije in katodni zasloni oddajajo močno negativno sevanje, ki ga moramo odstraniti od ležišča. Tako je bila gospa venomer pod sevanjem televizije. Imeti televizijo pol metra stran od glave je zelo slaba opcija. Predlagal sem odstraniti televizijo. Na njenem ležišču ni bilo Hartmann ali Curry vozlišč.

/slike meritev doma

In še dnevna soba s sedežno garnituro. Zraven sedežev je vir tehničnega sevanja in tudi čez sredino sedežne poteka pas zemeljskega sevanja.

sedežna meritev sevanja

PRIMER 8

Primer v hiši iz Primorske. Da posplošim, v vseh sobah je bilo prisotno močno električno sevanje, magnetno je bilo v mejah normale. Predlagal sem izklop wifi sistema, ki je seval v celi hiši. Sedaj uporabljajo samo internet preko kabla in ne več brezžični internet.

Odločili so se tudi za preklopnike, ki se enostavno montirajo v električno omarico in služijo temu, da se dovod elektrike do spalnic enostavno prekine, ko se izklopi zadnja luč, ali zadnja električna naprava. Takrat preklopnik popolnoma preneha dovajati elektriko v sobo in električno sevanje je enako nič. Ko se recimo zbudimo in vklopimo luč preklopnik enostavno zopet spusti tok do spalnic. Preklopniki so čudovite zaščite, ki nas zavarujejo pred tehničnim sevanjem vsaj takrat ko spimo in ko si mora telo najbolj odpočiti.

Zemeljsko sevanje je bilo prisotno v vseh sobah, poseben problem je bilo dvojno ležišče v spalnici, ki je imelo dva pasova zemeljskega sevanja pri nogah in pri glavah obeh zakoncev.

Rešitev je bila premik postelje v drugo sobo, kajti v tej sobi sta šla dva pasova čez sredino sobe in premik postelje ni bil mogoč. Druga soba je imela pas sevanja ob steni in premik postelje na varno mesto je bil mogoč.

Še slike

sevanje

sevanje in zdravje

sevanje

sevanje

sevanje zemeljsko

sevanje

sevanje

sevanje

Preklopnik za izklop tehničnega sevanja

Zaradi močnega električnega sevanja v spalnici, se je par odličol za nakup preklopnikov električnega toka, ki popolnoma odstrani sevanje iz električnih napeljav, ko ni potrebe po toku.

preklopnik za tehnično sevanje

PRIMER 9

Mlada družina iz Bleda me je prosila za pregled pisarniških prostorov in bivalnih prostorov, ki so še v procesu izgradnje. Hoteli so vedeti, kje potekajo sevanja preden začnejo z opremljanjem spalnice in sob.

V pisarni je bilo stanje dokaj v redu, zaznal sem več pasov zemeljskih sevanj, ki so bili lepo formirani. In tudi več vozlov. Vendar niso bili na mestih kjer uslužbenci sedijo med delovnim časom.

Velik problem je predstavljalo visokofrekvenčno sevanje, ki je bilo izredno močno, izven maksimalnih dovoljenih mej. Najprej smo imeli problem locirati vir tega sevanje, kajti v hiši niso uporabljali wifi brezžični sistem, ki oddaja nevarno visokofrekvenčno sevanje. Prav tako ni bilo vzrok visokega frekvenčnega sevanja sevanja anten, cb postaj, mobilnih omrežij. Končno sem našel vzrok, in vzrok je bil sistem treh brezžičnih telefonov, ki so bili povezani z matično enoto, ki je sevalo izredno močno sevanje po vsej sobi. Takoj ko smo sistem izključili iz vtičnice, je savanje padlo na varno zdravo mejo. Predlagal sem nakup žičnega sistema, kajti trenutni sistem ni zdravstveno varen, oddaja preveč visokofrekvenčnega sevanja, več 1000 mikrovatov na kvadratni meter.

brezžični sistemi

Tukaj še je par slik zemeljskega sevanja

Lepo vidna sta sva križajoča se pasova, ki se križata v vozlu, vendar nihče ne sedi na območju kjer je potekal pas ali kjer je vozel.

zemeljsko sevanje

Tudi tukaj gre pas med obema sediščema, in zato ni nevaren.

sevanje

Zopet poteka pas med sedišči in ni nevaren. Na vozlu pa se nihče ne zadržuje.

sevanje

Nato sem meril sevanje v bodočih bivalnih sobah. Ravnokar je električar polagal električno napeljavo in smo mu povedali, naj ne napeljuje napeljav okoli mest, kjer se zadržujejo največ.

sevanje v sobi

Lepo potekajoč pas skozi celotno sobo.

sevanje v sobi

sevanje v sobi

 

 

PRIMERI V PRAKSI - VIDEO

 

PRIMER 1 - HiFi

Tukaj je lep primer sevanja Hifi naprav, ki sevajo še posebej močno. Sevanja so bila v kritičnih mejah, zato vsako zadržavanje v bližini ali celo spanje močno odsvetujem.

 

PRIMER 2

V tem videu pokažem, kako lahko hitro in natančno zmerim električo in magnetno sevanje okoli ležišča. Pri tej stranki sem ugotovil, da mere sevanj ne presegajo še varnih stopenj elektičnega in magnetnega sevanja. Seveda je potrebno še izmeriti zemeljsko sevanje.